Blij en zenuwachtig, nu ziet iedereen wie ik ben

Gepubliceerd op 25 februari 2020 om 16:20

Vier weken geleden kreeg ik een mail van  Droomvallei Uitgeverij. Daarin stond dat ze Grasland Kinderen graag willen uitgeven. Ik was heel blij en heel zenuwachtig tegelijk. Blij omdat Droomvallei mijn verhaal mooi vindt. Zenuwachtig omdat ik nu aan iedereen ga vertellen dat ik hoogsensitief ben. Daar was ik altijd bang voor. Vertellen hoe het er bij mij van binnen uitziet. Mijn geheime fantasiewereld wordt nu een fantasiewereld waarin iedereen welkom is.

Op de basisschool hoorde ik vaak van kinderen in de klas dat ik raar was. Vooral één meisje in de klas gebruikte mij om te laten zien hoe geweldig leuk ze zelf was. Ik zag wel wat ze deed. Ik  voelde dat ze aan de buitenkant aardig deed, maar dat ze van binnen alleen maar de baas wilde zijn. Soms zei ik wel eens iets over hoe ze echt was. Maar dat werkte tegen me. Dan stond de hele klas om haar heen en ik stond in mijn eentje aan de andere kant van het schoolplein. Ik werd ook gepest omdat ik rood haar had en een bril droeg. Ik was lang voor mijn leeftijd.  Daarom noemden ze mij rooie vuurtoren en rooie draak. Of brillenfloeper. Eigenlijk waren die woorden helemaal niet zo erg. Ik zie dat pesten tegenwoordig veel harder gaat. Misschien moet jij er ook om lachen nu je dit leest.  Maar ik voelde heel goed de minachting en afwijzing die achter die woorden zat. Ik probeerde net zo te zijn als mijn klasgenoten, maar zo voelde ik me niet. Ik speelde toneel, ik deed alsof ik stoer was. Al snel geloofde ik echt dat ik lelijk en super stom was. Thuis vertelde ik daar wel eens over. Maar nooit over hoe erg ik het echt vond. In die tijd begon ik een fantasiewereld te bedenken.  Ik fantaseerde over dat ik een held was. En dat iedereen me aardig vond. En over dat de allerleukste jongen van de klas verliefd op mij was.

Ik schreef toen al kleine verhaaltjes en gedichten, maar niemand mocht het lezen. Stel je voor zeg, dan zouden ze me pas echt raar vinden.

 

Nu ik volwassen ben, weet ik dat ik wel leuk ben. En dat hoogsensitiviteit helemaal niet raar is.  Ik begrijp nu waarom dat vriendinnetje het nodig had om de populairste van de klas te zijn.  Wilma van nu is blij dat Grasland Kinderen binnenkort door iedereen gelezen kan worden. Wilma van toen zegt: "Pas op dat ze je niet pakken!" Blij en zenuwachtig.

In Grasland woont een jongen die lijkt op dat meisje uit mijn klas. Hij heet Mes en is de beste jager van de Stam.

Zou hij echt gemeen zijn, of heeft hij een reden om zo rot te doen?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kees
4 jaar geleden

Gefeliciteerd!

Wilma
4 jaar geleden

Dank je wel!

Judith
4 jaar geleden

Proficiat met je mooie website!

Wilma
4 jaar geleden

Dank je wel , Judith:)))

Matthieu
4 jaar geleden

Mijn/onze felicitaties!! Ik ga het lezen.

Wilma
4 jaar geleden

Hey Matthieu en Dorte,

Dank je wel! Ik ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden.

Sacha
4 jaar geleden

gefeliciteerd! ik ben zo benieuwd :)!!

Wilma
4 jaar geleden

ik ook Sas...ik ook:)

Judith
4 jaar geleden

Hi Wilma,
Ik koop hierbij alvast je boek!
Laat tzt maar weten hoeveel het kost en dan maak ik het geld naar je over.
Liefs, Judith

Wilma
4 jaar geleden

Wat leuk! je staat genoteerd. De prijs van het boek weet ik nog niet. Zodra ik dat wel weet, gaat op deze site de winkelwagen open.