Honden en monsters verslaan

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 20:10

Mijn buurman heeft drie grote honden. Hele wáákse honden. Hij leert ze om aan te vallen. Alles wat ze horen is voor die drie reden om boos te grommen en woest te blaffen. Als ik thuiskom. Als ik de was ophang. Zelfs als ik binnen voor het raam sta. "Kom niet dichterbij", grommen ze, "want we grijpen je." Dan ga ik snel weg, want ik ben bang voor honden. Toen ik 6 jaar was beet Astra, de hond van mijn oom, me in mijn gezicht. Ik zat op mijn hurken om haar te aaien, toen ik mijn evenwicht verloor en omviel. Mijn oom zei dat ze alleen schrok van de onverwachtse beweging. Maar ik moest wel naar de dokter om de wonden in mijn gezicht te laten behandelen. Daarna was ik zo bang voor Astra dat ze in haar kennel moest als we op bezoek kwamen. Die angst is nooit meer overgegaan.

Energetisch heb ik een hoog hek gemaakt tussen de tuin van de buurman en die van mij. Want het hekje is veel te laag. Ze kunnen er zo overheen springen. Vorige week wilde ik mijn fiets pakken. Een van de honden stond meteen wild te blaffen en probeerde over het hekje te komen.
Ik weet niet goed waarom ik ineens tegen hem begon praten. Met een rustige stem zei ik dat alles goed was. Ik bleef met hem praten totdat hij stil werd. De hond luisterde naar me. Heel even kwispelde hij zelfs met zijn staart. Ik pakte mijn fiets, zei dag tegen hem en ging weg. Nu praat ik elke keer tegen ze, als ze naar me grommen en blaffen. Dan worden ze rustiger. Nog steeds waaks, maar niet meer zo boos. Mijn vriend, die daarna ook een keer meemaakte wat er gebeurde, zei: "Dat komt omdat je niet tegen ze praat, maar mèt ze praat." Toen pas merkte ik dat ik de honden ook echt zie. Vooral die ene waar ik als eerste mee praatte. Ik ben reuze trots op mezelf. Want ik ben nog wel bang, maar ik verstop me niet meer.

In Grasland droomt Struikel steeds over een monster.  Dan schrikt ze wakker uit haar nachtmerrie en durft niet meer te gaan slapen. Ze denkt dat ze haar droom ook in het echt heeft meegemaakt. En dat het monster haar vriendje heeft meegenomen. Ze is bang voor dat monster.
Samen met andere Graslandkinderen zoekt ze toch het monster om hem te verslaan. Zal ze haar vriend terugvinden?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.